Κεραμικό κρύσταλλο

Το κεραμικό κρύσταλλο ανθεκτικότητας 800⁰C βοηθάει στην μείωση της ποσότητας ενέργειας που διαφεύγει από το χώρο καύσης προς τον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι γίνεται πιο αποτελεσματική διαχείριση της θερμότητας που παράγεται από την εστία. Επιπλέον βοηθάει στην ασφάλεια του χώρου, που βρίσκεται, αποτρέποντας οποιεσδήποτε σπινθήρες, να βρεθούν στον περιβάλλον χώρο.

 

 

Θυρίδες πρόσβασης

Οι θυρίδες πρόσβασης της εστίας δεξιά και αριστερά κάνουν την εστία να είναι εύκολη σε οποιανδήποτε συντήρηση ή αλλαγή εξαρτήματος σε ενδεχόμενη περίπτωση που αυτό χρειαστεί. Βρίσκονται σε θέση που παρέχουν στον χρήστη ευκολία να αλλάξει συρματόσχοινο, να προσθέσει ή να αφαιρέσει βάρος ανάλογα με τις απαιτήσεις.

 

 

 

Μηχανισμός εξισσορόπησης πόρτας 

Ο μηχανισμός εξισορρόπησης πόρτας συνδέεται με τον μηχανισμό συρόμενης πόρτας. Βρίσκεται στο πάνω μέρος κάθε εστίας και αποτελείται από τέσσερα ανοξείδωτα ρουλεμάν που μεταφέρουν την κίνηση πάνω και κάτω του βάρους της πόρτας. Η πρόσβαση σε αυτά γίνεται πολύ εύκολα από την επάνω πλευρά της εστίας, αλλά και από μέσα όταν η εστία έχει εγκατασταθεί. Μπορούν να αφαιρεθούν κατά σειρά απομακρύνοντας το βάρος, τα συρματόσχοινα, την πόρτα και κατόπιν επανατοποθετούμε με την σειρά που αφαιρέθηκαν. Αυτό διευκολύνει ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση στην εξωτερική επένδυση ενώ έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της εστίας.

 

Προφίλ πόρτας

Το προφίλ της πόρτας είναι κατασκευασμένο από χάλυβα 2,5χιλ. με ενίσχυση στραντζαριστών κομματιών που αυξάνουν τη δομή της πόρτας και την αντίσταση σε παραμορφώσεις ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν ψηλά. Η προσεκτική κατασκευή της αυξάνει τη διάρκεια της ζωής της εξαιρετικά. Παράλληλα υπάρχει εύκολος χώρος που προσαρμόζονται τα κεραμικά κορδόνια στεγανοποίησης και η αλλαγή τους κατά την συντήρησή τους θα είναι μία εύκολη εργασία.

 

Χώρος μηχανισμού συρόμενης πόρτας

Ο μηχανισμός της συρόμενης πόρτας είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που αποτελείται από ανθεκτικά και ακριβή εξαρτήματα που συντελούν στην ομαλή κύλιση της πόρτας αλλά επίσης και στην στεγανότητά της ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα οκτώ ρουλεμάν γλιστρούν σε ένα ανοξείδωτο προφίλ με ακρίβεια και σταθερότητα. Είναι κατασκευασμένος με τρόπο ώστε να πιέζει στο κατέβασμα την πόρτα και τα κεραμικά κορδόνια της να εφάπτουν για την αποφυγή εισροής αέρα. Αντίστοιχα στο ανέβασμα να απομακρύνονται ώστε τα κεραμικά κορδόνια να μην φθείρονται.

 

 

Εσωτερική επένδυση καύση

Η ημίλευκη εσωτερική επένδυση του θαλάμου της εστίας, δίνει ιδιαίτερη φωτεινότητα στον χώρο καύσης προσθέτοντας φινέτσα στην εικόνα του τζακιού ενώ η σκούρα επένδυση προσδίδει έναν πιο λιτό σχεδιασμό χωρίς να ξεχωρίζει στην διακόσμηση του χώρου. Τα κομμάτια της σκουρόχρωμης επένδυσης είναι κατασκευασμένα από ένα σκούρο ενοποιημένο μείγμα το οποίο δεν αλλοιώνεται ακόμα και όταν υπάρξει τυχαία ζημιά στην επιφάνεια. Τα κομμάτια της επένδυσης καύσης είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα υλικά υψηλής αντοχής και ποιότητας και ψήνονται στους 1200⁰C. Αυτό επιτυγχάνει την υψηλή μηχανική αντοχή των κομματιών αλλά και την αύξηση του χρόνου ζωής.

 

 

Μηχανισμός ελέγχου αέρα καύσης

Οι μηχανισμοί ελέγχου καύσης ρυθμίζονται από ένα χαλύβδινο χερούλι. Ο έλεγχος της καύσης είναι στεγανά κατασκευασμένος ώστε η φωτιά να αντιδρά άμεσα σε οποιαδήποτε επιλογή ποσότητας αέρα. Όλα τα σημεία ελέγχου καύσης είναι απολύτως προσβάσιμα με θυρίδες επίσκεψης. Οποιαδήποτε αλλαγή θερμοκρασίας δεν επηρεάζει τη λειτουργία του μηχανισμού, λόγω των υλικών αλλά και του τρόπου κατασκευής.

 

Θέση παροχής αέρα καύσης

Η θέση παροχής αέρα καύσης είναι ένα καινοτόμο σύστημα που βοηθάει τον εγκαταστάτη να επιλέξει την πλευρά από την οποία θα φέρει αέρα για την καύση από το σημείο που έχει πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο.

LAZARU FIREPLACES

Agios Athanasios
57003 Thessaloniki
+30 2310 788283
info@tzakialazarou.gr

Copyright 2021 Lazaru